Veelgestelde vragen

Bij claus2you bieden wij momenteel 3 types wagens aan:

  • Fiat 500 Hybrid benzine zonder opladen
  • Fiat Tipo station wagon: benzine
  • Mazda MX-30 100% elektrisch

Je vindt onder andere claus2you deelwagens in Ieper, Zonnebeke, Geluveld, Beselare en Passendale.
Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe locaties. Onze actieve locaties vind je op onze Car Locator op de site en in de app.

Nadat je je account hebt aangemaakt in de website kan je eenvoudig een reservatie maken via de app.

Door de wagen zeer grondig te controleren als je hem gaat ophalen, alvorens je de wagen opent kan je in de app namelijk foto’s opladen van eventuele vastgestelde schades.

Heel simpel, eens je reservatie is begonnen wordt jouw gsm de afstandsbediening van de auto. In de app heb je dan een gesloten slot om te sluiten en een open slot om te openen. Dit blijft actief in de app tot het moment dat je de auto opnieuw afmeldt.

Dat zou inderdaad vervelend zijn, want dan kan je de wagen niet meer afsluiten en afmelden, Daarom voorzien wij ook een usb-kabel in de wagen zodat je je smartphone tijdens het laden kan bijladen.

Bij claus2you kiezen we er inderdaad voor om de wagens altijd op dezelfde standplaatsen terug te brengen, zo weet iedereen steeds waar ze hun deelwagen kunnen ophalen.

Goed nieuws! In de stad Ieper hoef je niet te betalen, dit zien we als een service van claus2you. Ga je naar andere steden of gemeentes, dan sta je wel zelf in voor het betalen van de parkeergelden.

De sleutel hangt gewoon aan een kabeltje in de auto, starten zoals een gewone auto dus :). Voor de elektrische wagen is het zelfs maar gewoon op de rem duwen en op de startknop drukken.

Uiteraard, elke wagen heeft de wettelijk verplichte BA verzekering en je bent ook verzekerd tegen eigen schade. Je eigen risico hierin is €500 (€1500 als je jonger bent dan 23j of nog geen 3 jaar je rijbewijs hebt).

Je mag zoveel passagiers meenemen waarvoor er veiligheidsgordels voor voorzien zijn, uiteraard ook verzekerd!

Dat mag, want veiligheid gaat boven alles. Wel eerst even de andere chauffeur een account laten aanmaken zodat we ook van deze persoon de gegevens hebben.

Dan blijf je in eerste instantie kalm. Je brengt ons op de hoogte via het nummer 0032470 95.32.02 en vul samen met de tegenpartij het Europees aanrijdingsformulier in. Trek ook zeker foto’s van de schade bij het afsluiten van de
wagen in de app.

Deze is gedekt door de omnium verzekering met een eigen risico van €500 (€1500 als je jonger bent dan 23 jaar of nog geen 3 jaar je rijbewijs hebt). Probeer de schade zeker niet de camoufleren, trek in de app foto’s van de schade bij het terug leveren van de wagen en meldt ons ook telefonisch de schade op het nummer 0032470 95.32.02.

Dan kan je contact opnemen met de assistance via een nummer vermeld in de boorddocumenten, breng ons ook zeker op de hoogte via het nummer 0032470 95.32.02.

Dit kan na overleg met claus2you.

Niet alle deelwagens hebben standaard de GPS , diegene zonder GPS zijn wel uitgerust met android auto en apple carplay. Gewoon de usb-kabel aansluiten en je kan navigeren via de smartphone.

In zo een geval breng je ons zo spoedig mogelijk op de hoogte via het nummer 0032470 95.32.02. We zoeken dan samen naar een oplossing, wij kunnen (indien de wagen nog niet gereserveerd is) de reservatie manueel verlengen.

Schoonmaken hoeft niet, proper achterlaten wel. Zo vragen we om de matjes uit te kloppen, het afval uit de wagen te verwijderen en ons zeker te melden als de wagen vuil. Heb je toch nog wat tijd over om de wagen zelf een poetsbeurt te geven? Stuur ons een foto van de gepoetste wagen en wij belonen je met €15 rijtegoed!

Je mag de wagen zolang gebruiken als je, zolang je maar de juiste reservatieduur aangeeft in de app.

Jazeker, goede luchtkwaliteit verzekerd bij claus2you!

Met onze claus2you deelwagens kan je overal in België terecht.

Vanaf 18 jaar met een definitief rijbewijs ben je van harte welkom in de claus2you familie.

Dan zal je nog even moeten wachten tot je je definitief rijbewijs hebt.

Je dient je deelauto uiterlijk 1 uur op voorhand te reserveren.

Dit is iets moeilijker, maar moeilijk gaat ook! Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken!

Brandstof zit inbegrepen in de prijs per kilometer die je betaalt. Het tanken moet je indien nodig zelf doen met de tankkaart die je in de wagen vindt. Breng de wagen ook steeds met een minimum kwart tank terug, zo blijft het voor iedereen leuk.

claus2you helpt je op weg

Vond je geen antwoord op je vraag? Stuur ze ons via info@claus2you.be en we beantwoorden ze zo snel mogelijk.